Ylva

Jag har hunnit passera 50 års strecket, gift, med två bonus barn, bor i Saxtorp som ligger mitt emellan Landskrona och Löddeköpinge. Hund fanns i familjen när jag kom till världen, och fram tills jag var runt 20. Sen dröjde det tills Eddie kom till oss i novmber 2010. Där emellan hade det varit mycket häst för min del istället. Men nu är det hund för hela slanten.

När Eddie kom in i vårt liv så öppnades mitt intresse för hund på ett helt annat sätt än vad det var när man var ung. Så mycket hade hänt i hundvärlden.

När vi hade hund i min ungdom, så "fanns" bara hunden där, som en familjemedem som liksom bara vara var där. Vi gick inte på kurser eller aktiverade våra hundar på något sätt på den tiden.

Det som jag tycker är mest roligt är det som hunden tycker är roligt, och i de flesta fall är det att dom får använda nosen.

Eddie och jag har testat det mesta inom nosvärden, och i jakt på nya utmaningar kom vi i kontakt med Nosework, och jag fastnade för denna sport, eftersom den är enkel att utföra både för hund och ägare.Och det behövs egentligen inte så mycket attiraljer för att kunna utföra det. Naturligtvis hydrolaten med doft är nödvändigt, men i övrigt kan man använda vad man har hemma.

När jag förökte hitta någon certifierad instruktör här nere i Skåne upptäckte jag att det inte fanns så många, och då tändes idén om att jag själv skulle kunna utbilda mig och förmedla det vidare till andra.

I väntan på ett lämpligt kurstillfälle hos Dala hundservice gick jag en Hundkursledarutbildning hos Hundutbildningsgruppen 2015, och i början på 2016 blev det ett tillfälle att gå Noseworkkursen i Göteborg under ledning av Marie Fogelqvist från Dala hundservice.